鋼の錬金術師
鋼の錬金術師
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Bölcsesség
 
 
Fullmetal Alchemist
 
Fullmetal Alchemist Brotherhood
 
Fullmetal Alchemist mozi
 
Blue Bird Illusion
 
Érdekességek
 
Linkek
 
Edo-kun

Full-Metal-Alchemist 

Félreértések tisztázása FMA-ban. Plusz szinkronok...
[51-32] [31-12] [11-1]

2012.08.28. 13:39 Idézet

bocsánat de véleményem szerint a mind kettőtőtők másik évadrol beszél 

Ren a 2.-ról

zitawulf pedidg az 1.-ről

 

Ren

Harag King Breadly Führer, Irigy pedig csak úgy van. De olyan kis aranyos, amikor .... :) no spoiler!


2010.09.18 20:53
 
zitawolf

„ Bocs hogy bele szolok de Harag Izumi gyereke... Envy Dante és Ed-ék apja fia. Még valami Envy FIÚ!”

 


2011.02.01. 21:24 Idézet
Ren

Harag King Breadly Führer, Irigy pedig csak úgy van. De olyan kis aranyos, amikor .... :) no spoiler!


2010.09.18 20:53
zitawolf

„ Bocs hogy bele szolok de Harag Izumi gyereke... Envy Dante és Ed-ék apja fia. Még valami Envy FIÚ!”


2010.10.15. 17:46 Idézet
Chibu

Szerintem bárki bármit gondol, Paku Romi verhetetlen. Láttatok már magyar női szinkront aki fiút szinkronizál? Ráadásul ilyen hitelesen? Ugye h nem...?


2010.09.23. 15:12 Idézet
Edowado.

Envy fan again, kicsit el vagy tévedve... Al és Ed japán szinkronjai, mind ketten nők... na és? A japán fiatal srácoknak gyakran női a szinkronjuk, és simán kenterbe vernek más szinkronokat.

Envy kiejtése nem sokban különbözik, talán annyiban, hogy nem igazán angolos (mivel a japánok nagyon nem tudnak angolul). A kiejtés valami ilyesmi: "Enuvi"


2010.09.18. 20:59 Idézet

 Ed japán szinkronhangja vacak, Al japán szinkron hangja meg nem is pasi szinkron hang! 

 

Csak egyetlen dolgon tűnődöm , hogy ejtik az irigyet japánúl.  Envy

 

Egyébként a testvériség is nagyon jó! Nézzétek majd meg ( aki nem látta még)


2010.09.18. 20:53 Idézet

 Bocs hogy bele szolok de Harag Izumi gyereke... Envy Dante és Ed-ék apja fia. Még valami Envy FIÚ!


2010.09.18. 20:48 Idézet

  VELED VAGYOK! De a magyar neve (irigy) De egyébként az eredeti nevét hogy mondják? ( kiejtés)


2009.03.23 16:18
envy fan girl

hello!

szeretném tisztázni szegény Envy-t!

1.:Nem Lány!!!

2.:Homonkulusz!

3.:18 évessen halt meg!

4.:Nincs Női Hangja!oké?!


2010.03.13. 10:02 Idézet
Phoebe

Huh, mégiscsak eszembe jutott még pár dolog. Greednek szíve lenne? Ez is egy felfogás, de ez a mangában van jobban kifejtve, illetve a Brotherhoodban. Ott Wrath megkérdezi tőle megvetően, hogy "Mi van, érzelmileg kötődsz a szolgáidhoz?" Erre Greed: "Érzelmileg? Hülye vagy? Ők a tulajdonaim. És én védem a tulajdonaimat." Greed kapzsi, mint tudjuk... semmit sem akar elveszteni, elereszteni (a múltat sem, mint ahogy később kiderül), így az embereit se. Ezért védi a kiméráit, és később *SPOILER*-t is a mangában. Nem, nem írom le a nevet, azt tessék elolvasni/megnézni, mert már azok a részek mennek a Brotherhoodban, és az egy nagyon ütős kis páros így XD Nem feltétlenül mondanám tehát, hogy érzelmi kötelék fűzi a barátaihoz. Sokkal inkább a kapzsisága... dehát ő ezért Greed^^

 

A másik, amin biztosan sokan elgondolkoztak, hogy minden állami alkimista olyan nevet kap, ami illik hozzá, meg ahhoz, amihez ért. Akkor Kimblee miért "Karmazsin"? Angol szinkronban "Crimson" ugyebár. DE!
Az eredeti kanjinak, ami a nevét jelképezi, két jelentése van: "Crimson" vagyis Karmazsin illetve "Red Lotus". Vörös Lótusz. A Vörös Lótusz pedig egy metafora a tüzes robbanásokra... így máris van értelme XD Csak mivel az angol szinkron Crimson-nak fordította, meg az angol mangát is, ez már így marad...


2010.03.13. 09:14 Idézet
Phoebe

Japán szinkron verhetetlen, efelől kétségem sincs. Tessék megnézni Brotherhood 41. részének a végét, amikor SPOILER.
Szóval amikor Paku Rominak bizonyos okokból sikítozni kell^^" Szerintem iszonyatosan jól visszaadja Edet, mindkét sorozatban.

Arról nem is beszélve, hogy a Brotherhoodban szerepet kap Miyano Mamoru (L) A Death Note-béli szerepe óta imádom, és gyakorlatilag minden szerepében, mindig ledöbbenek, hogy képes két olyan ellentétes figurát szinkronizálni, mint Yagami Raito (Light) és Death The Kid. És amikor ezt a kétféle hangot EGY karakter szerepében adja elő egyik pillanatról a másikra... na az verhetetlen XD Ling Yao For The Win! (igen... ezért is nem nagyon törődök az első sorozattal. nekem az FMA-ba kell Ling, mert Ling az kell oda, és rulz, és nagyon poén a kölyök x3)

Ami meg a homunculusokat illeti: az is nekem sokkal jobban tetszik az új sorozatban, mert mutasson már nekem valaki egy jelenetet a régibe, amikor Sloth lusta -.-" A Brotherhoodban legalább az összes homunculus méltó a nevéhez (és hátraszaltót csinál az ember ültében Pride kilététől. én legalábbis kb.).

És félreértések tisztázása: nem, nem Zolf J Kimbley, nem Zloth J Kimbly, nem Zolof J Kimberley, nem Jork J Kimbley, és a többi.
*dobpergés*
Solf J. Kimblee

Aki nem hiszi, járjon utána. Brotherhoodban tessék figyelni a snapshotokat, amikor minden részben bevillantanak két karaktert. Oda kiírják a neveket is. Éppen ezért Ling Yao, és nem Lin Yao. Köszönöm :3

Igeeeen, négy nagy kedvencem Kimblee, Ed, Ling meg Roy. Meg persze Greed. Greed rulz. Bár tudom, hogy sokan fújnak a Brotherhood-os történések miatt, nekem iszonyatosan tetszett (L)

- Add át nekem a tested!!!!
- Oké.
- .......he?

Többet nem spoilerezek^^"


2009.05.05. 23:06 Idézet

Sziasztok!

Enwynek ez a külselye egy transzfestitát ábrázol mivel csak erre a testre emlékszik a sorozat során bár gyakran sok más testbe bújik de nem.

A sorozat végén kiderül, hogy Harag Hohenheim és Dante fia aki meghalt higanymérgezésben 400 évvel ezelőtt.és transzmutálni akarták. Harag igazi külselyét csak a sorozat utolsó részében fedi fel Ed előtt és kiderül a szörnyű igazság Dantéról, Lyráról  Róziról és Hohenheim közös gonosz múltjáról.

 


2008.08.19 20:25

„akkor most nem értem envy nő vagy férfi???????????

elvesztem .........................

de musztang meg roy nem ugyan az hisz roy musztang xD ja és megkéne a japán-tokat tanitani magyarra és akkor en mlenen bajd a szinronnal xD”


2009.03.23. 16:18 Idézet
envy fan girl

hello!

szeretném tisztázni szegény Envy-t!

1.:Nem Lány!!!

2.:Homonkulusz!

3.:18 évessen halt meg!

4.:Nincs Női Hangja!oké?!


2009.01.08. 14:54 Idézet
Dinya

Azt pl. tudja valaki, hogy a Homunculus-oknak miért ez a nevük?

Én szeretem értelmezni és nem csak nézni az animét. Úgy nőttem fel, hogy animéket néztem, és szerintem kenterbe veri még magát a nagy amerikai meséket is. Arra már rájöhettetek, hogy a japánok nem egyszerű meséket készítene, minden mese mögött mélyebb értelmek vannak elrejtev és a befogadótól függ, hogy értie vagy nem. Ezért lehet egy animéről több órákat beszélni, hisz a tipikus témát felhozva a japánoknál a gonosz sem gonosz, nem úgy mint pl. nálunk. Ha megyfigyeled, a gonoszokat is megismered ugyanúgy, mint a főszereplőt és megtudhatod, hogy miért is lett ilyen. Ebben rejlik az anime csodája.

Sajnos az igaz, hogy a mi hanghordozásunk nem megfelelő a japán mesékhez, mert amit a japán seiyuuk művelnek az hihetetlen! Szerintem azt nem lehet szavakba önteni, a zsenialitást közelíti meg. Imádom a magyar szinkront, és támogatom is, de a japán mesékhez nem illenek. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy most már magyarul is megnézhetőek lesznek ezek a mesterművek.

A feltett kérdésemre visszatérve, rájött e valki, hogy miért hívják őket pont így?: Pride, Greed, Lust, Envy, Gluttony, Wrath és Sloth. A válasz egyszerű, maga az anime az, hisz az egész történet a bűnről és annak elfedéséről és megbocsájtásáról szól. Megmagyarázom: az alkímia egyesek szerint rossz dolog, mások szerint jó. Tudjuk, hogy az Ishibali emberek egyenesen Istenellenesenk tartják. Gondolj csak bele, hisz az is, hisz megváltoztatni azt amit az Isten teremtett igen csak nagy bűn. Kiderül a végén, hogy miért nem fejlődik sehova sem Edék világa...megölni egy csomó ártatlan embert és ráadásul az egészet a föld alá rejteni igen nagy bűn. Sőt a homunculusok előállítása is bűn ezért ők heten az emberiség alapvető 7 fő bűne. Azért születtek meg, hogy ezt soha ne felejtsük el és ők mindíg is emlékeztetnek majd rá.

Nekem kedvenc szereplőm Envy volt és egy kicsit meg is lepődtem, mikor női hangon szólalt meg elősször a magyar szinkronban, de mára megnyugodtam. Mindenkinek jó szórakozást az animéhez és eljenek az Alkimisták!...vagy ne... XD


2008.12.22. 14:09 Idézet
Shadow

Na, akkor most jövök én!  *muhaha*
 Az én véleményem szerint a japán mindennél, mindenhol, mindenkinél jobb - persze vannak olyan animék is, ahol a japánt szúrták el. Paku Romi valami zseniális seiyuu, Edhez is nagyon illik a hangja, írtó jól beleéli magát, cseppet sem lehet észrevenni, hogy női hangja van... ^^
 Személy szerint én az első részt/részeket magyarul néztem, és szeretem is ezt a verziót, Baráth István pl. egyszerűen fantasztikus. ^^ Nekem egyik verzióval sincs bajom, nézzétek meg az angolt, az valami borzalmas, már jobbnak fogjátok találni a magyart/japánt... :D (bár Ed angol hangja nagyon jól csinűlja (Vic Mignogna forever!), de akkor se illik a szőkéhet... ^^")
 Egyetértek, Ed ala' Szabó Máté képtelen normálisan ordítani... XD Komolyan, mintha egy yaoi szinkronizálást hallanék! XD (Mééég, méééég.... xD) A ygerek meg... áhh... könyörgöm, kemény három éves, és akkor is egy 30 éves pasas szinkronizálja!

Önnyi lenne az én véleményem, chu-chu; Shadow


2008.12.12. 20:02 Idézet

Nem tom ..Sztem Envy (pasi) szinkronja tök jó :D Nemtom mi a baj vele :P nekem tök szimpi ^-^ Engem nem zavar h. Irigynek mondják...sztem egyaránt jó a magyar és a japán szinkron is.  :) :P & (sztem) mindet jól eltalálták (Ed szinkronja nem tud ...ordítani.. xD De nem? xD A gyerekkori hang ... wáá >.<")

Ewe-chan


2008.10.03. 20:33 Idézet

Lássuk csak Irigy első hangja hogyis mondjam elég fura ,de a 2. már jó a többi szereplőnek meg sztem pont jó a hangja.

__________________________________________

Hmm... igen. Ez is így van. ^^ 


2008.10.03. 15:22 Idézet

Szerintem, mind a 2 fajta szinkron jó, csak mi azért találjuk szokatlannak a japán szinkront, mert nem az alapján ismertük meg az animét. Ha kezdettől fogva a japán hang alapján halgattuk volna a FMA-t akkor a magyar lenne szokatlan.

Ezek alapján szerintem is a magyar szinkron a jobb 

_______________________________________________________________

Ez bizony valóban így van, ahogy mondod. ^^


2008.09.20. 23:02 Idézet

A japán szinkron rémes !!!!!!!!!

 

a magyar sokkal jobb.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ed még jobb!!!!

                                                                                                                                                                                                                                

 ___________________________________________________

Én elhiszem, hogy mgyar vagy és szereted az anyanyelvedet, ami irigylésre méltó. De nem kell leszólni más nemzetek szinkrnjait pláne ha az az eredeti és animéket nézel, ami köztudotan japánból terjedt el és bennt is maradt. ezt úgy értem csak japánban készítenek animéket és mangákat. Amiket nézel vagy olvasól. Sehol máshol nem készülhet anime, csak japánban. Így inkább legyél hálás, hogy megismerted a Fullmetal Alchemistet és ne szóld le őket, mert ha ők nincsenek, ez sem lenne. És ha most ezen kiakadsz ez sem érdekel, mert 3 éves korom óta nézek animéket, és senki nem szólhatja le a japánokat ezen az oldalon. mert ott még a takarítók is tudnak szinkronizálni, nem úgy, mint itt magyarországon. de ettől függetlenül örülök, hogy szereted az FMA-t főleg Edet. ^^                                                                             


2008.09.19. 16:39 Idézet

 

Szerintem nagyon jól eltalálták a magyarhangokat. Jó hogy Ed kiskori hangja ugyanaz mint a felnőtt. Sok animében és mesében a fiúknak női magyarhangot választanak gyerekként. Jobban örülnétek, ha Ednek Molnár Ilona lenne a gyerekhangja? Ezért jobb ha ugyanaz. És a homonkuluszok neveit is jó hogy lefordították. Hülyén is nézett volna ki ha angol marad, mert a nevek a tulajdonságaikra utalnak. pl. Kapzsi is mondata, hogy ő mindenben kapzsi. És mások is utaltak erre. Irigy 2. hangja nekem tetszik. Szerintem különleges, és az már férfihang. Ez a kedvenc sorozatom. Alig várom már a 2. szériát.


2008.09.17. 21:14 Idézet

Csak úgy mondom a tudatlanoknak h azért lett "Acél Alkimista" mert a japán címe az, hogy: "Hagane no Renkinjutsushi" és a Hagane = Acél ; Renkinjutsushi = Alkimista... Azaz a japán címből fordították!!!! ha nem tetszik vagy nem hiszitek akkor itt a cím egy japán szótárhoz és nézzétek meg... 

www.japanmagyarszotar.hu/index.php

(itt menjetek a szótár részre, azt hajrá!!!)

tigrirs

__________________________________________________________________________

Nem lehet, hogy az angol címe gondoltak? Nem harangozták be, hogy hagane no renkinjutsusi. 

(Azt az egyet nem értem, hgy kerül oda az a h... én is így tudtam. De ugye a japánoknál szótagírás van. És ott nincs olyan, hogy shi csak si. / sza, si, szu, sze, szo..../ . Akkor most ez hogy van?!!!!?)  


2008.09.05. 07:04 Idézet

Heló nekem sincs semmi bajom a magyar szinkronnal.
Na jó talán Envy hangja durva.
De Ed-é szerintem nagyon jó.Szabó Máté jól szinkronizál.
BÁRKI MÁRMIT MOND!xd

by:Yumi


[51-32] [31-12] [11-1]

 
Frissítések

Az oldal fejlesztés miatt meghatározhatatlan ideig  szünetel!!!!!!!

Megértéseteket köszönöm!!!!!!!!!!

Didico ^^

 

Felkerült az oldalra a Fullmetal Alchemist manga 104 fejezete, angolul! (Mivel a manga még mindig nem fejeződött be, ahogy kijön a 105. fejezet már hozom is nektek! ^^)

És az openingek. 

 

Ezenkívül új linkek! D.Gray-man, Manga-D Team és az Animék Világa! ^^

Mangaka életrajza!

 Felkerült még a magyar szinkronszínészek listája és néhányuk életrajza is. ^^

ÉS Új Szerkesztőnk van! Nem sokára találhattok róla információkat.

A neve Dinya. ^^ Fogadjátok nagy szeretettel. :)

Hamarosan!

Interjú a Mangakával!!! ^^

 ArtBook-ok

Képek

Szereplő leírások

 

 

 
Extrák
 
Ti küldtétek
 
Letöltések
 
Óra

 
Boldog Névnapot!!!!
 
Ne lopj!
 
 
Zene

Find more music like this on myHUN
 
Chat


 
Naptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Szavazás
Ki a kedvenc Homunculusod?

Envy
Wrath
Sloth
Lust
Greed
Gluttony
Bradley
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Melyik animét szeretitek a legjobban?

Naruto
Beyblade
D.Gray-man
Fullmetal Alchemist
Loveless
Bleach
Detektiv Conan
Spiral
Captain Tsubasa
Elfen Lied
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hányan voltatok itt?
Indulás: 2006-02-28
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG